Novice

Gozdne pustolovščine na Vrhniki se začenjajo

Začele so se Doživljajske urice v gozdu, kjer se otroci prosto igrajo, ustvarjajo in raziskujejo.

Tu se otroci povezujejo z naravo in lahko v miru začutijo, zaslišijo, okusijo ter vidijo naravo. Opazijo lahko kako se narava spreminja z menjavo letnih časov in pod vplivom naravnih pojavov.  Začutijo veter na obrazu, zaslišijo ptičje petje in izkusijo kako je, če odločaš sam o svojem početju in hkrati za to prevzameš odgovornost.

Za nami so že prve urice, ki so odlično uspele in kjer so se otroci izjemno zabavali. Najbolj jih je navdušilo na pol podrto drevo na katerega so nenehno plezali in tudi padali, ampak ravno to je bil njihov največji izziv. Otroci radi urijo svoje sposobnosti s ponavljanjem, dokler nečesa ne obvadajo in enako se je zgodilo pri drevesu. Nenehno preizkušanje meja, zabava in svoboda.  Za to pa je potreben čas, da se otroci naučijo počakati, izpiliti spretnosti, biti potrpežljivi in razviti na ta način svojo samozavest ob lastnem uspehu, ki so ga dosegli  tako s trudom kot tudi s padci.

Občutek vsakega, ki je prišel do cilja, ki si ga je zadal je bil nepopisen, samo ogromen nasmeh na obrazu in ponos v drži.

Če imate občutek, da tudi vašemu otroku primanjkuje narave si oglejte naše programe na spletni strani www.sole-libero.si.  V letu 2018/ 2019 začenjamo tudi s programom predšolskega varstva in šolanja za otroke, kjer bomo vsakodnevno zunaj, večino časa pa se bomo učili izkustveno kar v gozdni učilnici.

USASlovenia